INGREDIENTS for 6
- 8 blancs de poulet 'heureux'/ breasts of 'happy' chicken
- 2 citrons/lemons
- un peu de vin blanc/a litlle white wine
- 150grs Pesto vert/green Pesto
- 1 paquet de Haloumi/pack of Haloumi cheese
- 200 grs d'olives noires noyautees/pitted black olives
- 400 grs de tomates cerises/cherry tomatoes
- 10 oignons salades/spring onions
- Poivre moulu/ground pepper
OUTILS/TOOLS
- Planches / cutting boards
- Couteaux bien aiguises/well sharpen knives
- Un saladier/ a salad bowl
- Plat pour le four/Flat oven dish
- Une cuillere en bois/ A wooden spoon
- Un four/ An oven
SAVOIR FAIRE/KNOW HOW
Enlever le gras sur les blancs de poulet. Couper les en lamelles de la taille d'une bouchee. Creer un jus de citron. Couper le Hamoumi en petits cubes. Laver les tomates. Couper les oignons en petites rondelles en gardant le plus de vert possible. Prendre le saladier, mettre le jus de citron, le pesto, le vin, le Haloumi, les tomates, les oignons et le poivre. Melanger et ajouter le poulet. Laisser marriner 15 minutes ( si vous avez le temps). Mettre dans le plat et au four a 180C pendant 45 minutes. Verifier apres 30 minutes et melanger avec un cuillere en bois pour que le poulet et le fromage et la chance de dorer a plusieurs endrois. Servir avec du riz sauvage, de la puree maison ou du pain Naan et un vin blanc sec.
Take off any fat you find on the breats. Cut them in bite size strips. Make the lemon juice. Cut the Halomi cheese in little dice. wash the tomatoes. Cut the spring onions in little slices keeping as much of the green as yu can. Take the salade bowl, put the lemon juice, the pesto, the wine, the Haloumi, the tomatoes, the nions and the ground pepper. Mix it all up and add the chicken. Leave to marinate (if you have the time). Put in the ovendish and in the oven 180C for 45 minutes. Check half way through and mix it with a wooden spoon so the chicken and cheese have a chance to golden in many places. Serve with wild rice, homemade mashed potatoes or Naan bread and a dry white wine .
BON APPETIT!!!